Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centras


Ventos g. 7A, Kuršėnai, Šiaulių r.

 Tel. 0 41 41 64 44 arba +370 41 41 64 44

2024 m. vasario 8 d. Kuršėnų dvare vyko Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio Katalikiškų kalendorių parodos atidarymas.

Kuršėnų dvare vyko Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio Katalikiškų kalendorių parodos atidarymas. Parodoje eksponuojama aštuoniolika sieninių kalendorių, kurie buvo leidžiami kasmet nuo 2007 metų. Sieniniai kalendoriai išsiskiria nuostabiomis, paties Vyskupo darytomis šventų vietų fotografijomis. Renginį vedė žurnalistė, Šiaulių technologijų centro Karjeros ir komunikacijos skyriaus vadovė Neringa Trinkaitė, kuri ir buvo šios Vyskupo Eugenijaus Bartulio kalendorių parodos sumanytoja.

Parodos autorių, Šiaulių Vyskupą Eugenijų Bartulį atvyko pasveikinti Šiaulių rajono savivaldybės vicemeras Eimantas Kirkutis, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos narys Antanas Bezaras, Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Kadys, Šv. Kazimiero ordino Šiaulių apskrities komtūras aktorius Vladas Baranauskas, LR Seimo narė Rima Baškienė, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariai, bendruomenė.

Jo ekselencija Eugenijus Bartulis dainuojamąja malda palaimino ir pasveikino gimtadienį mininčią Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro direktorę Birutę Poškienę.

Atidarymo metu kanklėmis grojo Kuršėnų meno mokyklos mokytojos Rimos Ananjevienės mokinės.

Vyskupo Eugenijaus Bartulio leistų kalendorių parodos atidarymas buvo išskirtinis, įkvepiantis šventumo ir šilumos jausmo. Apšviesti parodos eksponatai/kalendoriai prabilo savo istorija, kultūriniu paveldu ir meniniu grožiu. Tai buvo ne tik parodos atidarymas, bet ir ypatinga proga suburti bendruomenę išreiškiant pasididžiavimą tikėjimu

Mums teko didelė garbė aprodyti Kuršėnų dvarą Jo ekselencijai Vyskupui Eugenijui Bartuliui, o įrašas Kuršėnų dvaro svečių knygoje visuomet primins šią palaimintą dieną

Remtasi Ritos Žadeikytės tekstu.

Nuotraukos EKTAC ir Neringos Trinkaitės.

                                                  

 

Šioje svetainėje naudojame slapukus. Jie padeda, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius. Taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.